Bescherm jij jouw huid goed tijdens de wintersport?
5 (100%) 1 vote

Zonverbranding wintersoprtHeerlijk op wintersport! Skiën, langlaufen, wandelen en op een terrasje genieten van de zon.
De zon geeft ons een mooi kleurtje en zorgt dat er vitamine D in ons lichaam aangemaakt wordt. Meestal wordt de huid eerst wat rood en verkleurd daarna bruin. Het ziet er onschuldig uit, maar het is huidbeschadiging. Het lichaam reageert hierop met verhoogde bloedtoevoer naar de haarvaten (dat geeft de rode kleur) om de schade te herstellen. Teveel zon zorgt dus voor zonverbranding (door UVB-straling), vroegtijdige huidveroudering (door UVA-straling) en kan uiteindelijk leiden tot huidkanker. Een goede UVA-/UVB-bescherming is daarom zeer belangrijk.

Wist je dat :

  • Veel mensen zich tijdens de wintersport niet voldoende beschermen tegen UV-straling?
  • De UV-stralingen vele malen sterker zijn in de bergen dan in Nederland en ook nog eens tot 90%  kunnen weerkaatsen door de sneeuw?
  • Alleen een dagcrème met een SPF factor niet voldoende is om je huid te beschermen tegen de zon?
  • Bewolking en mist geen volledige bescherming bieden?

UV-bescherming is er in verschillende vormen. Zo heb je crèmes (water- en oliebasis), sprays, sticks en producten op poederbasis. Op wintersport gebruikt je een product op oliebasis om de huid ook te beschermen tegen de kou. Deze producten zijn echter minder geschikt voor mensen met acne. Hiervoor is een product op poederbasis (Brush On Block van Susan Posnick) aan te raden.
Veel mensen brengen 1 of 2 keer per dag het product aan, maar dit is niet voldoende. Breng het product minimaal om de 2 uur aan om je huid goed te beschermen. Vergeet vooral je oren niet.

 

Over 

Dianne laat jou stralen!
Zij heeft zich gespecialiseerd in de visagie en staat voor iedere gelegenheid voor je klaar! Of het nu gaat om een natural look, avondmake-up of bruidsmake-up. Wil je leren om jezelf goed op te maken? Dan geeft Dianne make-up advies op maat of in groepsverband tijdens een interactieve workshop.
In de schoonheidssalon staat persoonlijke aandacht en professioneel advies centraal en zijn de gezichtsbehandelingen gericht op huidverzorging en huidverbetering. Echt even een moment voor jezelf!

    Find more about me on:
  • googleplus
  • facebook
  • pinterest
  • twitter

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This