Camoufleren van wallen en donkere kringen
5 (100%) 3 votes

Tijdens het opmaken van mijn klanten werd mij meerdere keren de vraag gesteld wat te doen bij wallen. Een interessante vraag, want wallen en kringen worden namelijk vaak door elkaar gehaald. Mensen zeggen bijvoorbeeld dat ze last hebben van wallen, terwijl ze daarmee eigenlijk donkere kringen bedoelen. Vandaar dat ik eerst in het kort wat uitleg geef over de definitie van wallen en kringen.

Wallen

Wallen zijn vetophopingen of een teveel aan huid onder de ogen en zijn genetisch bepaald. Daarnaast speelt ouderdom hierin ook een rol. Naarmate men ouder wordt komt het vet verder naar voren en ontstaat er een wal.

Kringen

Kringen zijn een paarsblauwe verkleuring van de huid onder de ogen. Het is voornamelijk een uiting van tekort aan vocht in het lichaam. Een tekort aan vocht kan o.a. ontstaan door weinig slapen, wat herkenbaar is voor ouders met jonge kinderen of na een avondje flink stappen.

Er zijn diverse tips die kunnen helpen om donkere kringen tegen te gaan, bijvoorbeeld komkommer of koude oogmake-up remover pads op de oogleden te leggen. Mijn ervaring is dat dit vooral verfrissend werkt. Het is vooral belangrijk om voldoende te slapen en water te drinken. Daarnaast zijn er speciale oogcrèmes op de markt die donkere kringen tegengaan.

Vanuit mijn vakgebied vertel ik hierna hoe je met behulp van camouflageproducten wallen en kringen het beste kunt camoufleren.

Eerst nog even wat uitleg over camouflageproducten. Er zijn diverse soorten producten van mild dekkend tot zeer dekkend. Een concealer is vloeibaar en mild dekkend, een camouflagestick is zeer dekkend en zoals de naam al zegt in stickvorm. Camouflages zijn in diverse kleuren beschikbaar, van huidskleur tot contrasterende kleuren, zoals groen en geel.

Wallen steken naar voren, waardoor ze opvallen in het gezicht. Om wallen minder op te laten vallen gebruik je een huidskleur camouflage (concealer) die gelijk is aan de kleur van de foundation.

Kringen vallen op door hun paarsblauwe kleur. Om kringen te camoufleren gebruik je een camouflagestick, 1 a 2 tinten lichter dan de kleur van de foundation, met een gele ondertoon (contrasterende kleur van paars/blauw is geel). Het product breng je met je vingertoppen lichtdeppend aan, het liefst onder de foundation.

Enkele punten waar je bij camouflage nog meer rekening moet houden is dat je bij een rijpere huid (rimpels) eerder moet kiezen voor een concealer. Het product van een camouflagestick hoopt zich namelijk snel op in de rimpels. Oogcreme is een goede basis voor een concealer, maar let op dat er niet teveel oogcrème op de huid zit. Hierdoor kan de camouflage uitlopen. Dep de huid in dit geval dus eerst af met een tissue alvorens je camouflage aan gaat brengen.

Over 

Dianne laat jou stralen!
Zij heeft zich gespecialiseerd in de visagie en staat voor iedere gelegenheid voor je klaar! Of het nu gaat om een natural look, avondmake-up of bruidsmake-up. Wil je leren om jezelf goed op te maken? Dan geeft Dianne make-up advies op maat of in groepsverband tijdens een interactieve workshop.
In de schoonheidssalon staat persoonlijke aandacht en professioneel advies centraal en zijn de gezichtsbehandelingen gericht op huidverzorging en huidverbetering. Echt even een moment voor jezelf!

    Find more about me on:
  • googleplus
  • facebook
  • pinterest
  • twitter

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This