Help, mijn huid voelt zo trekkerig aan!
5 (100%) 1 vote

De herfst is begonnen en dat voelen we. De nachttemperatuur daalt flink waardoor de verwarming aan gaat en de winterjassen weer uit de kast worden gehaald.

Oorzaken
Verwarming en weersomstandigheden zijn factoren die bijdragen aan het vochtverlies van de huid. Daarnaast zetten we de douchethermostaat nog wat warmer zodra het buiten kouder wordt.
Ook het warme water onttrekt veel vocht uit de huid. Een gevolg hiervan is dat de huid geïrriteerd kan raken. Een geïrriteerde huid is droog, ziet rood, is soms schilferig en voelt trekkerig aan.

Huid verzorging in de herfst/winterDroge huid
Het is belangrijk om goed te kijken wat je op dit moment gebruikt en wat eventueel aangevuld moet worden aan je dagelijkse huidverzorging. Je huid heeft tijdens de wisseling van jaargetijden behoefte aan andere producten. Zo heeft je huid in de zomer mogelijk voldoende aan een dagcrème en een zonnebrand, maar in de winter extra behoefte aan een serum onder de dagcrème of een vollere crème. Een belangrijke stof in deze producten is hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een vochtvasthoudende stof welke zeer geschikt is voor in de herfst/winter. Naast je dagelijkse verzorging is het goed om je huid één keer per week (zacht) te scrubben. Je dagelijkse producten kunnen hierdoor beter hun werk doen.

 

 

Over 

Dianne laat jou stralen!
Zij heeft zich gespecialiseerd in de visagie en staat voor iedere gelegenheid voor je klaar! Of het nu gaat om een natural look, avondmake-up of bruidsmake-up. Wil je leren om jezelf goed op te maken? Dan geeft Dianne make-up advies op maat of in groepsverband tijdens een interactieve workshop.
In de schoonheidssalon staat persoonlijke aandacht en professioneel advies centraal en zijn de gezichtsbehandelingen gericht op huidverzorging en huidverbetering. Echt even een moment voor jezelf!

    Find more about me on:
  • googleplus
  • facebook
  • pinterest
  • twitter

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This