Ingrediënten

Mineralogie bevat o.a. de volgende ingrediënten, die in verschillende verhoudingen in de cosmetica worden gebruikt:

bismuthBismuth Oxychloride
Geeft een romige en luxe textuur met een langdurig effect. Dit mineraal is een compact, wit, fijn poeder van farmaceutische kwaliteit. Het heeft een onderscheidend, parelmoerachtige uitstraling en een groot licht reflecterend effect.

Iron Oxides
Deze oxiden zorgen voor kleur en dragen bij aan een koele huid door infrarode straling te blokken. De kleuren variëren van rood naar bruin, van zwart naar oranje of van zwart naar geel. Elke tint wordt bepaald door de hoeveelheid water die vermengd wordt met de oxiden wanneer deze worden blootgesteld aan zuurstof.

Boron Nitride
Verbetert en vergemakkelijkt het aanbrengen van make-up op het gezicht. Een zijdeachtig, wit mineraal dat bekend staat om zijn absorberend vermogen en zijn langdurige effect.

Mica
Bevat de vitamines A en E (anti-oxidanten), waardoor een subtiel, licht glanzend effect ontstaat aanvullend op het de zachte, matte finish. Mica maakt onderdeel uit van een familie silicaathoudende (SiO4) mineralen en is puur van kleur. Gekleurde Mica’s worden verkregen door mineralen toe te voegen die oxiden uit ijzer en kalium bevatten. De grootte van het Mica deeltje bepaalt de mate van glinstering in het uiteindelijke product.

Serecite
Biedt helderheid aan foundations, bronzers en eye shadows. Serecite – een kristalachtige Mica – is puur van kleur en vormt de basis van een superfijne structuur die ingrediënten voorziet van een glanzende finish.

Ultramarines
Creëert rijke, levendige kleuren als paars, blauw, groen, rood en violet. Deze mineralen zijn ontstaan uit intens verhitte ijzeroxiden.
Het kost tijd en energie om de huid jong en gezond te houden. Mineralogie maakt dit eenvoudiger door gezonde en actieve ingrediënten toe te voegen aan de make-up:

Retinyl Palmitate (vitamine A)
Verzacht de huid, vermindert rimpels; helpt het afstoten van dode huidcellen en heeft ook ontstekingwerende eigenschappen wat helpt acné te voorkomen.

Tocopheryl Acetate (vitamine E)
Een antioxidant dat helpt pigmentvlekken (bruine verkleuringen) door schadelijke zonnestraling te voorkomen. Het stimuleert de celdeling en ondersteunt het huidmetabolisme; herstelt de beschadigde huid en biedt bescherming tegen ultraviolet zonlicht.

Titanium Dioxide
Deze gemicroniseerde dioxide reflecteert de schadelijke UV zonnestralen en vormt een essentieel ingrediënt van zonnebrandcrème. Toegepast om een bepaalde witheid aan gekleurde cosmetica mee te geven. Het verhoogt het dekkend vermogen van een product en voorkomt huidveroudering.

Z-Cote
Een speciaal zinkoxide ingrediënt met fijne deeltjes die transparant worden na aanbrengen op de huid. Een perfecte
bescherming tegen ultraviolet (UVA en UVB) licht zonder het bleekmakende effect van traditionele zinkoxide. Z-Cote is een hypoallergeen-formule voor de gevoelige huid. Het helpt ontstekingen te verlichten en werkt als een antioxidant.

Pin It on Pinterest

Share This