Rooise Rooiendag 2014
5 (100%) 1 vote

Bericht roodharigeDit jaar was de tweede editie van de Rooise Rooiendag bij Miss Hyacinth (www.misshyacinth.nl) in Sint-Oedenrode, georganiseerd door Ans Dekkers (eigenaresse Miss Hyacinth). Een evenement voor roodharige, niet roodharige, jong en oud.

Mij was gevraagd om op deze dag make-up tips te geven aan bezoekers en dan met name bezoekers met rood haar en een lichte huid met sproeten. Voor mij heel herkenbaar, aangezien ik zelf ook een lichte huid heb met sproeten.

Het evenement startte om 13.00 uur. Al snel waren de stoelen bezet en werden er diverse vragen gesteld over het aanbrengen van make-up. Zoals welke kleur oogschaduw het beste bij hun huid/haar past, maar ook vragen over het aanbrengen van foundation. Het merendeel van de bezoekers waaraan ik make-up tips gaf gebruikte niet vaak foundation. Ze wilde dit wel graag gebruiken voor het bedekken van roodheden zoals couperose (kleine rode bloedvaatjes voorkomend op de wangen, kin, neus en het voorhoofd). Daar kreeg ik dan ook de meeste positieve reacties op. Een tip die ik graag geef aan klanten met sproeten is om een gekleurde dagcrème of foundation gemengd met dagcrème aan te brengen als basis. Het zorgt ervoor dat de meeste roodheden worden bedekt, maar dat de sproeten zichtbaar blijven. Sproeten behoren tot één van de 7 schoonheden, dus is het jammer om deze te bedekken. Op de catwalk zag je deze zomer sproeten regelmatig terug komen. Niet alleen puur natuur, maar ook sproeten die nagemaakt zijn. Diverse cosmeticamerken hebben zelfs speciale producent om sproeten op het gezicht te tekenen.

Bezoekers vertelde ook dat ze veel  lagen mascara aanbrachten om de lichte kleur van hun wimpers te bedekken. Mijn tip is om in dat geval wimpers te verven. De wimpers worden vanaf de wimperrand gekleurd met een bruine of zwarte verf. Op deze manier hoeven er minder lagen mascara aangebracht te worden en is het ook niet zichtbaar als de mascara niet helemaal tot aan de wimperrand aangebracht is.

Ik vond het een geslaagde middag waarin ik veel mensen van goede tips heb kunnen voorzien.

 

 

Over 

Dianne laat jou stralen!
Zij heeft zich gespecialiseerd in de visagie en staat voor iedere gelegenheid voor je klaar! Of het nu gaat om een natural look, avondmake-up of bruidsmake-up. Wil je leren om jezelf goed op te maken? Dan geeft Dianne make-up advies op maat of in groepsverband tijdens een interactieve workshop.
In de schoonheidssalon staat persoonlijke aandacht en professioneel advies centraal en zijn de gezichtsbehandelingen gericht op huidverzorging en huidverbetering. Echt even een moment voor jezelf!

    Find more about me on:
  • googleplus
  • facebook
  • pinterest
  • twitter

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This