Scrubben, wat doet dat nu met mijn huid?
5 (100%) 2 votes

Je huid bestaat uit 3 lagen, namelijk:huidlagen

– Opperhuid (epidermis)
– Lederhuid (dermis)
– Onderhuids vetweefsel / bindweefsel (subcutis)

De opperhuid is de huidlaag die we zien welke ook weer uit verschillende lagen bestaat. De bovenste laag van de opperhuid is de hoornlaag. De hoornlaag beschermt ons tegen uitdroging. Deze laag schilfert dagelijks af. Er wordt beweerd dat je per minuut zo’n 30.000 dode huidcellen verliest.

 

Een opeenstapeling van deze dode huidcellen kunnen een grauwe kleur geven aan je huid. Als deze laag te dik is, dan kan dit zorgen voor verstopte poriën wat uiteindelijk kan resulteren in puistjes. Door de huid te scrubben wordt de huid egaler en krijgt deze een frisse teint. De huid voelt zacht.

Scrubben moet wel met een hele fijne korrel en met beleid worden uitgevoerd. Doe je dit niet, dan beschadig je ook de laag daaronder met irritatie tot gevolg.

Scrubben van de huid is echter niet voor ieder huidtype geschikt. Zo kunnen mensen met een gevoelige huid, rosacea of actieve acne een scrub beter weg laten in hun verzorgingsritueel. Dit kan de huid alleen maar meer irriteren.

 

 

 

Over 

Dianne laat jou stralen!
Zij heeft zich gespecialiseerd in de visagie en staat voor iedere gelegenheid voor je klaar! Of het nu gaat om een natural look, avondmake-up of bruidsmake-up. Wil je leren om jezelf goed op te maken? Dan geeft Dianne make-up advies op maat of in groepsverband tijdens een interactieve workshop.
In de schoonheidssalon staat persoonlijke aandacht en professioneel advies centraal en zijn de gezichtsbehandelingen gericht op huidverzorging en huidverbetering. Echt even een moment voor jezelf!

    Find more about me on:
  • googleplus
  • facebook
  • pinterest
  • twitter

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This